Grootschalige vernieuwing

  • Bericht reacties:0 Reacties
  • Leestijd:4 minuten gelezen

De huifschuit was hard toe aan een grondige verbouwing, zowel binnen als buiten. In november 2020 was het dan zover: de boot is terug gevaren naar Scheepswerf De Roterij – een van onze sponsoren – en heeft daar 4 maanden in een overdekte botenloods gelegen. Met vereende krachten, vooral die van de bestuursleden van de stichting, is het meest zichtbare gedeelte aangepakt. Hier lees je hoe dat in zijn werk ging.

Snoeien om te bloeien

Eerst nog even een terugblik: zo zag de huifschuit er eerst uit. Aan de buitenzijde, maar ook aan de binnenzijde is goed te zien dat de boot aan een grondige vernieuwing toe was. In ons vorige nieuwsbericht las je dat de onderzijde van de boot schoongespoten en behandeld is.

Huifschuit in originele staat

De zijwanden én het dak gingen er helemaal af. Zo konden we met een schone lei beginnen. Met een houten frame is er een compleet nieuwe basis gelegd voor onze huifschuit. Op het houten frame zijn rondom de kozijnen panelen gemonteerd. Hierdoor krijgt de boot meteen al een frisse uitstraling.

De eerste zijpanelen zitten al tegen het frame.
Kozijnen zijn geplaatst en zijpanelen netjes afgemaakt.

Binnenzijde en dak

Zoals je al zag op de foto’s is van het dak alleen het ijzeren frame behouden gebleven. We zijn lang op zoek geweest naar een manier om de bovenzijde van de huifschuit af te sluiten van de elementen – regen, wind, zon. We hebben gekozen voor een zeildoek dat over het frame past. Als alle panelen er tegenaan zitten en het zeildoek netjes afgemonteerd, zitten we in elk geval droog.

En verder

In maart 2021 varen we onze boot weer naar de haven van Oudenbosch. Dan staat ons nog een grondige verbouwing van de binnenzijde te wachten: entree, toilet, tafels en stoelen staan nog op de planning.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.